Vink_Groen

Dé rhodo-specialist

Vink_Groen

Kwaliteit van de Veluwe

Vink_Groen

Groothandelsprijzen

Vink_GroenKwaliteit van de Veluwe

Vink_GroenDé rhodo-specialist

Vink_GroenGroothandelsprijzen

Bloombux: de nieuwste rhododendron

De Bloombux is de nieuwste rhododendron, hét alternatief voor de populaire maar kwetsbare Buxus. De Bloombux is een sterke, groenblijvende plant die in mei-juni prachtig bloeit. Verkrijgbaar in de kleuren pink en magenta.

Alternatief voor de Buxus

De Bloombux is speciaal gekweekt als alternatief voor de buxus, die steeds moeilijker te onderhouden is. De lastig te bestrijden buxusmot laat deze plant links liggen.

Dwergrhododendron

De Bloombux, een dwergrhododenron, biedt alle voordelen van de buxus. En als bonus is er de uitbundige bloei. De plant is het hele jaar mooi groen en is makkelijk te onderhouden. Ook stelt de Bloombux relatief weinig eisen aan locatie en bodemkwaliteit. De hoogte varieert van 0,5 tot 1 meter.

Van haag tot terras

De Bloombux is verrassend veelzijdig. De plant is bijvoorbeeld zeer geschikt als bloeiende, groenblijvende haag. Zoekt u een blikvanger voor het terras? De Bloombux groeit en bloeit ook goed in een pot.

Bloombux snoeien

De Bloombux snoeien is erg eenvoudig, het werkt hetzelfde als bij de Buxus. Knip hem kort na de bloeiperiode en eventueel in de eerste helft van juli nog een keer. Later snoeien raden wij af, omdat de kans dan groot is dat de plant niet bloeit in het volgende jaar.

Bloembux in het kort

– Hét alternatief voor de kwetsbare Buxus
– Verkrijgbaar in twee kleuren
– 0,5 – 1 meter hoog
– Groenblijvend
– Prachtige grote bloemen
– Bloeitijd : mei-juni
– Weinig onderhoud nodig
– Ook geschikt voor in pot

Bij kwekerij Nova Zembla hebben we dwergrhododendron Bloombux in 2021 toegevoegd aan het assortiment. De Bloombux kun je net als vele andere soorten rhododendrons bewonderen op onze kwekerij op de Veluwe.

Actuele aanbod

 

Vanwege de grote vraag zijn enkele rhododendronsoorten tijdelijk uitverkocht.

Neem voor het actuele aanbod even contact met ons op: 0342 43 55 43 - 06 212 359 39 of info@kwekerijnovazembla.nl

You have Successfully Subscribed!